Snickers
Detta är ett recept från Hembakat nr 5/2019 som ger ett väldigt gott (jul)godis
Ingredienser:
400 g choklad. Jag brukar ta hälften ljus och hälften mörk.
Fyllning 1:
1 burk marshmallowsfluff, ca 200 g
1,5 dl jordnötssmör
Fyllning 2:
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde
2 dl salta och rostade jordnötter
Garnering :
Flingsalt, jag brukar utesluta det.
Gör så här:
1. Klä en form som är ca 25 x 25 cm med bakplåtspapper.
2. Hacka 200 g av chokladen och smält den över vattenbad. Häll den smälta chokladen i formen, bred ut till ett jämnt lager och låt den stelna i kylskåp.
3. Fyllning 2. Kolan tar tid att koka varför det är bra att börja med denna fyllning.
Lägg smör, sirap, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull. Använd med fördel en lite större kastrull, det kan lätt koka över. Smält ihop på låg till medelvärde, rör då och då. Låt sedan koka på låg till medelvärde i ca (30-)45 minuter. Rör om då och då. För mig brukar det ta minst 45 minuter. Under tiden som kolan kokar gör du fyllning 1.
Kolan ska bli 123 grader eller klara ett kulprov när den är klar.
4. Fyllning 1. Smält samman marshmallowsfluff och jordnötssmör i en skål över vattenbad. Rör ihop till en jämn smet och bred ut på den stelnade chokladen. Ställ formen i kylskåp.
5. När kolan är klar tar du bort kastrullen från värmen och blandar ner jordnötterna. Häll kolan i formen, bred ut till ett jämt lager och ställ formen i kylskåp tills kolan stelnat.
6. Hacka resten av chokladen. Smält över ett vattenbad, bred ut över kolan och strö ev. över flingsalt. Ställ formen i kylskåp tills chokladen stelnat.
7. Lyft upp kakan ut formen med bakplåtspappret och skär den i bitar med en vass kniv . Förvara bitarna i en lufttät burk i kylskåp
![]() |
| Fyllning 1 |
![]() |
| Smält choklad i botten av formen |
![]() |
| Färdig snickers |



Kommentarer
Skicka en kommentar