Äggost

Äggost, Bohusläns landskapsrätt. Jag föredrar att äta äggost som dessert tillsammans med björnbärssylt. Finns inte björnbär att tillgå tar jag jordgubbssylt. Detta recept är till 4-6 personer.

Du behöver:
6 ägg
3 dl gräddfil
2 liter mjölk
ev. socker
Äggostform eller durkslag

Gör så här:
Knäck äggen i en tjockbottnad kastrull, häll i gräddfilen och blanda.
Häll i mjölken och vispa ihop allt.
Låt sjuda under omröring tills massan skär sig. Ha plattan på högsta värme, när du inte längre kan lägga handen på kastrullen sänker du till medelvärme.
Tag av från plattan och låt stå 15 minuter.
Ös upp med hålslev i formen/durkslaget.
Låt svalna och rinna av en stund innan den ställts i kylskåpet över natten.

Kommentarer

Populära inlägg