KOKOSRUTOR MED HALLONGLASYR
Detta recept räcker till en form ca 30 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. 20–24 st. För långpanna (ugnsplåt) ta receptet gånger 1,5
Du behöver:
200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Glasyr
ca 75 g frysta hallon, tinade
4 dl florsocker
3–4 tsk vatten
Garnering
Riven kokos
KOKOSRUTOR MED HALLONGLASYR – GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker krämigt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till.
- Blanda ihop kokos, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ner det tillsammans med mjölken i äggsmeten och blanda till en slät smet.
- Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna i formen.
- Glasyr: Mosa sönder hallonen i en sil. Låt saften rinna ner i en skål och blanda saften med florsockret. Tillsätt vatten, lite i taget, och rör ihop allt till en bredbar glasyr.
- Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Kommentarer
Skicka en kommentar