KOKOSRUTOR MED HALLONGLASYR

Detta recept räcker till en form ca 30 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. 20–24 st. För långpanna (ugnsplåt) ta receptet gånger 1,5

Du behöver: 
200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Glasyr
ca 75 g frysta hallon, tinade
4 dl florsocker
3–4 tsk vatten

Garnering
Riven kokos

KOKOSRUTOR MED HALLONGLASYR – GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker krämigt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till.
  2. Blanda ihop kokos, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ner det tillsammans med mjölken i äggsmeten och blanda till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna i formen.
  5. Glasyr: Mosa sönder hallonen i en sil. Låt saften rinna ner i en skål och blanda saften med florsockret. Tillsätt vatten, lite i taget, och rör ihop allt till en bredbar glasyr.
  6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Kommentarer

Populära inlägg