Vallmoglass
Detta glassrecpet hittade jag i Tidningen hembakat nr. 4/2017. Jag har ännu inte provat det men det verkar gott. Receptet är till 6 portioner.
Du behöver:
2 ½ dl vispgrädde
1 äggvita
1 nypa salt
4 äggulor
50 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
30 g blå vallmofrön, finmalda
1 tsk honung
Garnering:
1 ½ dl kolasås
30 g mandelspån (rostade)
Gör så här
1. Vispa grädden fast och ställ den i kylskåpet.
2. Vispa äggvita och salt till ett styvt skum och ställ in i kylskåpet.
3. Vispa äggulorna med strö- och vaniljsockret över vattenbad tills det blir krämigt och fluffigt.
4. Ställ bunken i isvatten/kallt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten har svalnat.
5. Vänd ner vallmofrö, honung, äggvita och grädden i äggulesmeten med en slickepott.
6. Häll smeten i en avlång form klädd med bakplåtspapper.
7. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen över natten.
Det brukar ta ca 4-6 timmar för glass att stelna i frysen. Jag brukar även röra i glassen var 30-45:e minut de första timmarna.
Ta fram glassen ca 15 minuter innan servering. Stjälp upp glassen, skär ev upp den i skivor och garnera med kolasås och mandelspån.
Du behöver:
2 ½ dl vispgrädde
1 äggvita
1 nypa salt
4 äggulor
50 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
30 g blå vallmofrön, finmalda
1 tsk honung
Garnering:
1 ½ dl kolasås
30 g mandelspån (rostade)
Gör så här
1. Vispa grädden fast och ställ den i kylskåpet.
2. Vispa äggvita och salt till ett styvt skum och ställ in i kylskåpet.
3. Vispa äggulorna med strö- och vaniljsockret över vattenbad tills det blir krämigt och fluffigt.
4. Ställ bunken i isvatten/kallt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten har svalnat.
5. Vänd ner vallmofrö, honung, äggvita och grädden i äggulesmeten med en slickepott.
6. Häll smeten i en avlång form klädd med bakplåtspapper.
7. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen över natten.
Det brukar ta ca 4-6 timmar för glass att stelna i frysen. Jag brukar även röra i glassen var 30-45:e minut de första timmarna.
Ta fram glassen ca 15 minuter innan servering. Stjälp upp glassen, skär ev upp den i skivor och garnera med kolasås och mandelspån.
Kommentarer
Skicka en kommentar