Stracciatella/glass med krossad choklad
Ett egenkomponerat glassrecept med krossad choklad.
Du behöver:
4 äggvitor
200 gram choklad (ljus eller mörk)
1 dl grädde
1 dl socker
Gör så här:
Hacka chokladen (jag rev chokladen andra gången jag gjorde denna glass och då smälte delar av chokladen när jag körde glassen i glassmaskinen).
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget under fortsatt vispning.
Vispa grädden medelhårt.
Vänd ner grädden och chokladen i äggvitorna.
Kör i glassmaskin eller frys in.
Fördelen med denna glassen är att den förblir mjuk och kan därför ätas direkt när man tar den ur frysen.
Du behöver:
4 äggvitor
200 gram choklad (ljus eller mörk)
1 dl grädde
1 dl socker
Gör så här:
Hacka chokladen (jag rev chokladen andra gången jag gjorde denna glass och då smälte delar av chokladen när jag körde glassen i glassmaskinen).
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget under fortsatt vispning.
Vispa grädden medelhårt.
Vänd ner grädden och chokladen i äggvitorna.
Kör i glassmaskin eller frys in.
Fördelen med denna glassen är att den förblir mjuk och kan därför ätas direkt när man tar den ur frysen.


Kommentarer
Skicka en kommentar