Pepparkaksglass
Efter lite letande hittade jag två recept på pepparkaksglass som jag tog vägledning av för att göra denna glass. Det finns även en färdig påse med pepparkakskrydda som går att köpa, den ska jag ta nästa gång. Jag har reviderat receptet något efter att glassen blev klar då den var alldeles för stark. Glassen blev oerhört krämig.
Du behöver:
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
5 äggulor
1 dl socker
2 tsk kardemumma
0,5 tsk mald ingefära
9 st nejlikor
1 st kanelstång
1 tsk mald kanel
Koka mjölk, grädde och kryddorna några minuter under omrörning.
Låt svalna och sila blandningen.
Vispa gulorna och sockret vitt och pösigt.
Sjud de vispade gulorna med gräddmjölken tills det tjocknar.
Låt svalna (går att ställa i vattenbad för att snabba på) och ställ sedan bunken täckt med plastfolie eller lock i kylskåp några timmar. Detta gör glassen krämigare och den får mer smak. Momentet kan uteslutas men ska glassen köras i glassmaskin rekommenderas att den i alla fall står ca 10 min i frysen först för att uppnå liknande effekt.
Frys i glassmaskin eller några timmar i frysen.
Du behöver:
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
5 äggulor
1 dl socker
2 tsk kardemumma
0,5 tsk mald ingefära
9 st nejlikor
1 st kanelstång
1 tsk mald kanel
Koka mjölk, grädde och kryddorna några minuter under omrörning.
Låt svalna och sila blandningen.
Vispa gulorna och sockret vitt och pösigt.
Sjud de vispade gulorna med gräddmjölken tills det tjocknar.
Låt svalna (går att ställa i vattenbad för att snabba på) och ställ sedan bunken täckt med plastfolie eller lock i kylskåp några timmar. Detta gör glassen krämigare och den får mer smak. Momentet kan uteslutas men ska glassen köras i glassmaskin rekommenderas att den i alla fall står ca 10 min i frysen först för att uppnå liknande effekt.
Frys i glassmaskin eller några timmar i frysen.
Kommentarer
Skicka en kommentar