Gunnebobullar
Dessa bullar var alltid ett stående inslag när farmor och farfar bjöd på fika. Dessa bullar är så goda och jag är så glad att jag har kommit över receptet nu när inte farmor bakar längre. Dess härliga bullar är fyllda med smör och mandelmassa. Namnet kommer från att bullarna serverades på Gunnebo Slott i Mölndal.
Du behöver:
1 paket jäst (50 g)
2 dl strösocker
2 ägg
200 g smör eller margarin
2 dl kaffegrädde (grädde med 10-12 % fetthalt)
2 dl vatten
10 -12 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g mjukt (rumsvarmt) smör
100 g mandelmassa
ägg till pensling
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut den med sockret och äggen.
Smält smöret och häll i grädden och vattnet. Häll i bunken med äggblandningen.
Tillsätt mjölet lite efter hand och arbeta till en smidig deg som släpper kanterna.
Jäs i 30 minuter.
Kavla ut degen till en rektangulär och stryk ut smöret. Riv mandelmassan över och fördela jämnt.
Vik degen dubbel. Skär i ca 2 cm breda remsor, tvinna och forma till snurror.
Lägg på smord plåt eller på bakplåtspapper. Jäs i 20-30 minuter under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen 8-10 minuter på 225 grader.
Du behöver:
1 paket jäst (50 g)
2 dl strösocker
2 ägg
200 g smör eller margarin
2 dl kaffegrädde (grädde med 10-12 % fetthalt)
2 dl vatten
10 -12 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g mjukt (rumsvarmt) smör
100 g mandelmassa
ägg till pensling
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut den med sockret och äggen.
Smält smöret och häll i grädden och vattnet. Häll i bunken med äggblandningen.
Tillsätt mjölet lite efter hand och arbeta till en smidig deg som släpper kanterna.
Jäs i 30 minuter.
Kavla ut degen till en rektangulär och stryk ut smöret. Riv mandelmassan över och fördela jämnt.
Vik degen dubbel. Skär i ca 2 cm breda remsor, tvinna och forma till snurror.
Lägg på smord plåt eller på bakplåtspapper. Jäs i 20-30 minuter under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen 8-10 minuter på 225 grader.
Kommentarer
Skicka en kommentar