Äppelkaka
Jag hittade ett recept på äppelkaka i långpannan i boken "Baka i långpanna - en räddande ängel". Jag har gjort några justeringar i förhållande till ursprungsreceptet.
Du behöver:
200 g smör
4 st ägg
3,5-4 dl socker
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
6-8 st äpplen beroende på storlek
4 tsk kanel
1-2 msk socker
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Skala äpplena och skär dem i klyftor och fördela i smeten.
Pudra över kanel och socker.
Du behöver:
200 g smör
4 st ägg
3,5-4 dl socker
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
6-8 st äpplen beroende på storlek
4 tsk kanel
1-2 msk socker
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Skala äpplena och skär dem i klyftor och fördela i smeten.
Pudra över kanel och socker.

Kommentarer
Skicka en kommentar