Hallon- och blåbärsmoussetårta
Vaniljbotten som är täckt med blåbär- och hallonmousse.
Receptet på tårtbotten är hämtat från Linus creative kitchen men den blev alldeles för hög. Nu har jag halverat receptet.
Receptet på tårtbotten är hämtat från Linus creative kitchen men den blev alldeles för hög. Nu har jag halverat receptet.
- 1 st Ägg
- 2 msk Strösocker
- 0,5 dl Vetemjöl
- 0,5 tsk Bakpulver
- 0,5 msk Hett vatten
- 0,5 tsk vaniljpulver
- Vispa ägg och socker vitt och luftig
- Blanda dom torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i äggblandningen, Och rör ner vattnet
- Häll smeten i en springform som är 20 cm i diameter. Grädda på 225 grader i 7-8 minuter.
- Låt bottnen svalna och skär till om den här blivit ojämn eller väldigt hög.
Blåbärsmousse
500 gram blåbär
3 dl grädde
5 gelatinblad
1 dl florsocker
Hallonmousse
500 gram hallon
3 dl grädde
5 gelatinblad
1 dl florsocker
Tillagning:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
Vispa grädden luftig
Mixa bären och häll i florsockret
Värm 0,5 dl av bärmoset och smält gelatinbladen på svag värme.
Häll den varma puréen i resten av bären.
Häll bären i grädden och blanda/vänd runt med en slickepott.
Låt ev. moussen stelna något innan den hälls i tårtformen.
Jag gräddde tårtbotten i en 20 cm form, flyttade över till en 22 cm när jag hade på blåbärsmossen och 25 cm när jag hade på hallonmoussen. Tänk på att blåbärsmoussen måste stelna innan hallonmoussen hälls på.
För att få fina kanter rekommenderas att använda tårtplast, då måste tårtan stelna i frysen.



Kommentarer
Skicka en kommentar