Fläder och jordgubbstårta
Denna tårta serverades på midsommar, ljusa bottnar, fylld med flädercurd och jordgubbsmousse och spacklad med marängsmörkräm.
Jag är inte helt förtjust i flädercurden, blev en lite för intensiv smak på något sätt, trots att jag i vanliga gillar fläder. Marängsmökrämen blev jätte bra och fungerade bra att spackla tårtan med och gav inte speciellt mycket smak.
Tyvärr så har jag bara kvar receptet på flädercurden

Flädercurd
3 dl koncentrerad flädersaft
1/2 dl strösocker
4 ägg
150 g smör
1. Blanda saft, socker och ägg i en bunke
2. Sjud sakta över vattenbad under omröring tills det tjocknar
3. Tag av från värmen och rör ner lite smör i taget.
Låt kallna.
Jag är inte helt förtjust i flädercurden, blev en lite för intensiv smak på något sätt, trots att jag i vanliga gillar fläder. Marängsmökrämen blev jätte bra och fungerade bra att spackla tårtan med och gav inte speciellt mycket smak.
Tyvärr så har jag bara kvar receptet på flädercurden

Flädercurd
3 dl koncentrerad flädersaft
1/2 dl strösocker
4 ägg
150 g smör
1. Blanda saft, socker och ägg i en bunke
2. Sjud sakta över vattenbad under omröring tills det tjocknar
3. Tag av från värmen och rör ner lite smör i taget.
Låt kallna.

Kommentarer
Skicka en kommentar