Falsk ostkaka

Efter att vi har börjat få så oerhört mycket squash så spånar vi hej vilt vad vi kan använda det till. Falsk ostkaka är en sak. Smakar likadant som vanlig ostkaka och går bra att frysa in (men blir lite vattnig). Jag har blandannat fryst in i aluminiumformar för att enkelt kunna ta fram beroende på antalet portioner som behövs. Jag har utgått från ett recept som gjordes i Go´kväll. 

Till ca 6 portioner behövs 
9 dl squash, urkärnad, skalad och skuren i tärningar
4 ägg
1 dl strösocker
4 msk vetemjöl
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
2,5-3 malda bittermandlar
33 malda sötmandlar

Gör så här
1. Koka squashen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl! Mixa den slät.
2.  Sätt ugnen på 200° C och smöra formen, ex. en pajform
3. Vispa samman ägg och socker.
4. Blanda ut mjölet i mjölken (se till så att det inte är några klumpar)
5. Tillsätt alla ingredienserna i äggblandningen. Smeten blir lös, den ska vara så.
4. Grädda i ca 45 minuter tills den stannat.

Kommentarer

Populära inlägg