Rabarberglass
Rabarberna i trädgården växer så det knakar och vad passar inte bättre än rabarberglass i denna sommarvärme.
Detta recept är inspirerat av recepten.se
Till ca 6 portioner behövs:
450 g rabarber
4,5 dl grädde
1 dl strösocker
0,5 dl syltsocker
3 ägg
1,5 msk vatten
Gör så här:
1. Skiva rabarberna i små bitar, ca½ - 1 cm tjocka skivor.
2. Koka rabarber, vatten och socker (både strö- och syltsocker) tills rabarberna har kokat sönder och purén har tjocknat lite. Ev. behöver mer socker tillsättas beroende på hur söt du vill att glassen ska vara.
3. Låt svalan helt. För fortare avsvalning kan du hälla purén i en skål som du ställer i vattenbad. Efter en stund går det även att ställa in den i kylen. Ju kallare puré desto bättre.
4. Vispa grädden
5. Knäck äggen och vispa.
5. Blanda purén, vispade grädden och de vispade äggen.
6. Kör i glassmaskin eller frys in.
Första gången jag gjorde denna glass hade jag "smeten" i frysen ca 2 timmar innan jag körde den i glassmaskinen. Glassen kördes även ganska länge i glassmaskinen. Glassen fick en mycket fin konsistens och höll sig fast och fin vid servering (smälte inte).
Detta recept är inspirerat av recepten.se
Till ca 6 portioner behövs:
450 g rabarber
4,5 dl grädde
1 dl strösocker
0,5 dl syltsocker
3 ägg
1,5 msk vatten
Gör så här:
1. Skiva rabarberna i små bitar, ca½ - 1 cm tjocka skivor.
2. Koka rabarber, vatten och socker (både strö- och syltsocker) tills rabarberna har kokat sönder och purén har tjocknat lite. Ev. behöver mer socker tillsättas beroende på hur söt du vill att glassen ska vara.
3. Låt svalan helt. För fortare avsvalning kan du hälla purén i en skål som du ställer i vattenbad. Efter en stund går det även att ställa in den i kylen. Ju kallare puré desto bättre.
4. Vispa grädden
5. Knäck äggen och vispa.
5. Blanda purén, vispade grädden och de vispade äggen.
6. Kör i glassmaskin eller frys in.
Första gången jag gjorde denna glass hade jag "smeten" i frysen ca 2 timmar innan jag körde den i glassmaskinen. Glassen kördes även ganska länge i glassmaskinen. Glassen fick en mycket fin konsistens och höll sig fast och fin vid servering (smälte inte).
Kommentarer
Skicka en kommentar