Mjölkchokladmoussecheesecake
Denna tårta eller cheesecake är skapad av Jenny, på Jennys matblogg. Jag gjorde denna tårta och hade med mig till jobbet. En mycket populär tårta, även för mig som inte är så förtjust i choklad.
Mousse:
3 gelatinblad
400 gram mjölkchoklad
250 gram mascarpone
500 gram philadelphiaost
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk vatten
1 rulle center
3 gelatinblad
400 gram mjölkchoklad
250 gram mascarpone
500 gram philadelphiaost
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk vatten
1 rulle center
Topping:
färska hallon
1 rulle center
färska hallon
1 rulle center
Gör så här:
1. Mixa kakorna till smulor och rör ihop med det smälta smöret.
2. Pressa ut blandningen i en rund springform med avtagbara kanter. ( cirka 22-24 cm) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
3. Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad
1. Mixa kakorna till smulor och rör ihop med det smälta smöret.
2. Pressa ut blandningen i en rund springform med avtagbara kanter. ( cirka 22-24 cm) Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
3. Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad
(den ska inte bli för varm )
4. Vispa ihop mascarponec & färskost med en elvisp i en bunke.
4. Vispa ihop mascarponec & färskost med en elvisp i en bunke.
5. Vispa
grädden tills den är ordentligt fast och bildar stadiga toppar.
6. Vänd ner
grädden tillsammans med chokladen i mascarponeblaningen, vänd
försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat.
7. Krama ur gelantinbladen och värm dem tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull, de ska precis bara smälta. Rör ner detta i smeten, och rör kraftigt så att allt blandar sig väl.
7. Krama ur gelantinbladen och värm dem tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull, de ska precis bara smälta. Rör ner detta i smeten, och rör kraftigt så att allt blandar sig väl.
8. Grovhacka ner centern och blanda
om fördela sedan ut jämt över kakbotten.
Låt stå och svalna i kylskåpet i minst 5 timmar, men gärna över natten.
Toppa med center och hallon.


Kommentarer
Skicka en kommentar