Tabbouleh med matvete och rotfrukter
Serveras med kyckling, pitabröd och yoghurt dressing
- 6 port matvete
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 300 g morötter
- 300 g kålrabbi
- 200 g gulbetor
- 1 1/2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 3 dl hackad persilja
- 2 påsar babyspenat (à 65 g)
- 1 citron
- 3 msk färskpressad citronsaft
- 1 msk paprikapulver
- 4 msk olivolja
- Kyckling
- Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en plåt i ugnen.
- Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen med en buljongtärning i vattnet. Häll av ev. överflödig buljong. Låt matvetet svalna.
- Skala och tärna rotfrukterna i ca 1x1 cm stora tärningar. Blanda dem med olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Häll rotfrukterna på den förvärmda plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen 12-15 minuter, eller tills rotfrukterna är mjuka.
- Skär kycklingen i bitar och stek.
- Hacka persilja och spenat grovt. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften.
- Blanda matvete, rotfrukter, persilja, spenat, citronskal, paprikapulver, citronsaft och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar