Tabbouleh med matvete och rotfrukter

Serveras med kyckling, pitabröd och yoghurt dressing

  • 6 port matvete
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 300 g morötter
  • 300 g kålrabbi
  • 200 g gulbetor
  • 1 1/2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl hackad persilja
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
  • 1 citron
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk paprikapulver
  • 4 msk olivolja 
  • Kyckling
  1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen med en buljongtärning i vattnet. Häll av ev. överflödig buljong. Låt matvetet svalna.
  3. Skala och tärna rotfrukterna i ca 1x1 cm stora tärningar. Blanda dem med olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Häll rotfrukterna på den förvärmda plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen 12-15 minuter, eller tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Skär kycklingen i bitar och stek.
  5. Hacka persilja och spenat grovt. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften.
  6. Blanda matvete, rotfrukter, persilja, spenat, citronskal, paprikapulver, citronsaft och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
Receptet är hämtat från ica.se
 

Kommentarer

Populära inlägg