Mjuk citronkaka med glasyr
Du behöver:
200 g + 150 g smör
5 ägg
4 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
300 g florsocker
2 ekologiska citroner (rivet skal och saft)
Strössel
Strössel
Gör så här:
Smält 200 g smör, låt svalna lite.
Vispa ägg och strösocker fluffigt.
Rör ner smält smör och mjölk i äggsmeten.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker.
Rör ner i smeten tillsammans med citronskal.
Häll smeten i smord pappersklädd djup plåt, ca 30×40 cm
Häll smeten i smord pappersklädd djup plåt, ca 30×40 cm
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 20 min. (kolla med provsticka att den är genomgräddad)
Låt svalna lite. Gör glasyren
Smält 150 g smör.
Vispa ihop florsocker och smör. Späd med citronsaft tills önskad smak uppnås (2- 4 msk) och vispa glasyren slät.
Bred ut glasyren på den mjuka kakan. Toppa ev, med rivet citronskal
Skär i bitar, ca 30 st
Kommentarer
Skicka en kommentar