Linsgryta
Serveras med nachos och gräddfil
- 1/2 gröna chili t ex jalapeño (brukar uteslutas)
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 grön paprika
- 2 purjolökar
- 4 morötter
- 2 msk olja
- 4 dl röda linser
- 8 dl vatten
- 1 msk spiskummin
- 1 msk chilipulver (ta mycket mindre)
- 2 tsk mald koriander
- 2 tsk salt
- Skölj, kärna ur och strimla chili och paprika. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i strimlor.
- Fräs grönsakerna i oljan i en gryta. Rör i linserna och häll över vattnet. Tillsätt kryddorna och låt puttra ca 15 min under lock.
- Till servering: Servera den heta linsgrytan med nachips och en klick gräddfil.
Kommentarer
Skicka en kommentar