Chokladmuffins med cheesecake

Ca 20 st
  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 1/2 dl yoghurt
  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Cheesecakefyllning

  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 st äggula
  • 3 msk florsocker
  • 100 g frysta hallon
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och vispa ner kakaon, låt svalna. Rör ner yoghurten.
  3. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig, vit smet. Häll ner det smälta smöret och blanda väl.
  4. Rör ihop mjöl med bakpulver och blanda sedan ner i äggsmeten försiktigt. Fyll muffinsformarna med 2/3 smet.
  5. Rör ihop Philadelphiaost med äggula och florsocker. Fördela fyllningen i muffinsformarna och dra med en gaffel så att smeten marmoreras. Tryck lätt ner hallon (cirka 3 st/muffins) i smeten och baka dina chokladmuffins mitt i ugnen i 20 minuter.
Receptet är hämtat från Mitt kök
 

Kommentarer

Populära inlägg