Chokladmuffins med cheesecake
Ca 20 st
- 150 g smör
- 1 dl kakao
- 1/2 dl yoghurt
- 3 st ägg
- 2 1/2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Cheesecakefyllning
- 150 g Philadelphiaost
- 1 st äggula
- 3 msk florsocker
- 100 g frysta hallon
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och vispa ner kakaon, låt svalna. Rör ner yoghurten.
- Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig, vit smet. Häll ner det smälta smöret och blanda väl.
- Rör ihop mjöl med bakpulver och blanda sedan ner i äggsmeten försiktigt. Fyll muffinsformarna med 2/3 smet.
- Rör ihop Philadelphiaost med äggula och florsocker. Fördela fyllningen i muffinsformarna och dra med en gaffel så att smeten marmoreras. Tryck lätt ner hallon (cirka 3 st/muffins) i smeten och baka dina chokladmuffins mitt i ugnen i 20 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar