Chokladkladdkaka med plommon

Denna kaka går att variera efter smak, beroende på hur förtjust man är i choklad. Jag brukar använda mjölkchoklad i stället för mörk choklad. Jag har även provat att använda vit choklad, och då drog jag in på sockret.


ca 15 bitar
150 g mörk choklad
175 g smör, rumstemp
2½ dl socker
4 ägg
1½ dl turkisk yoghurt
3½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4–5 plommon

Chokladglasyr
150 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde

Ugn 175°

Gör så här
1. Smält chokladen. Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt den smälta chokladen och äggen, ett i taget, under vispning. Häll i yoghurten.
2. Blanda mjölet med kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Kärna ur plommonen. Skär i klyftor och stick ner i smeten.

Jag brukar använda mjölkchoklad samt har minskat chokladmängden. Har även provat att göra kakan med vit choklad, då måste sockret minskas.

Receptet är hämtat från hemmets.se

Kommentarer

Populära inlägg